måndag 21 december 2009

Hemma.


Kom hem för en stund sedan efter att ha hämtat skjortorna från tvätt inrättningen. Har kokat en stor kopp te, lagt en gammal James Bond i dvd spelaren och har mac:en i famnen och planerar London resan.
Hade tänkt inhandla nya skor från Gieves & Hawkes, vad sägs om de här? Hålen i skinnet är sjutet med hagelgevär, en tvist på en klassisk Brogue.

Nu är frågan orkar man gå ut i snöstormen för att komma på öl eller blir det en hemma kväll?
Vist är livet skönt.

Studiomannen.

Vist var polaroid bilderna fina. Dom har tyvärr slutat tillverka polaridfilm så snart är det roliga slut. Ser nästan ut som ett leende, va faaan?

Åbo del3.

Det var skönt att gå längs med Auraå strand efter en god kväll på krogana.
Åbo nya biblotek är ett modigt och mycket lyckat bygge. Tror inte man skulla ha samma mod i stan att göra något motsvarande.
Vi åt på kvällen på restaurang Linnankatu 3 som ligger precis breved Mami.
Det var en ganska lungn kväll och vi nästan dom ända kunderna på plats så stämmningen var inte den bästa. Krogen lär ha den bästa vinkällaren i Åbo men den blev nästan orörd för vår del, ett litet glas vittvin till fisken. Maten var det inget fel på men den kändes lite trist, säkert ett bra ställe men inte för mig.
I baren på Hotel Hamburger Börs bjöd dom på champange "Lanson Black Label" för knappa 35€ flaskan medan den kostar på Alko 40€, konstiga tider. Bara för att vara nogran med pengarna och spara lite så blev det tre flaskor den här gången.
Tack Matti för sällskapet.

Åbo del2.

Ett annat trevligt ställe i Åbo är Blanko, brukar äta här antingen lunch eller middag. Stället har super god mat och en jätte vännlig personal som ser till att man trivs.

Till lunch finns alltid gott om allternativ att välja på och priset är mycket hyggligt.
Inrednigen är ren och stillful och passligt modern.
Jag fick till lunch stekt lever och mos för dryga 8€, det var gott men portionen kunde ha varit lite större. När ni nästa gång åker till Åbo så gå på lunch till Blanko eller Mami jag lovar att ni blir nöjda.

Semester.


Så då har semestern börjat, två veckor den här gången. Två dagar har jag nu sovit och legat i sängen och det passar bra när man ser på vädret. Sen jag gick och sova har det säkert kommit 20 cm. snö.
Skall försöka uppdatera bloggen lite oftare nu, två matställen till i Åbo och lite annat till. Bar9 hade lucia fest den 13 och där var jag av och an mellan jobben, det brukar vara årets roligaste fest men i år han jag bara snabbt och äta och få i mig ett par stop med öl och ett på mig. Ser fram emot nästa års fest istället. Sitter nu på klubben och väntar på lunch. Ha det bra.