torsdag 3 december 2009

Inför slottsbalen.


Några av de vackraste kvinnorna.
Mari Palo -00

Jonna Tervomaa -04

Minna Kauppi -08

Ett par långa arbetsfylda dagar kvar till slottsbalen, sitter på jobbet och ringer igenom alla finska kläddesignarna för få så mycket info som möjligt på förhand. Ser ut att en hel del vackra klänningar i år igen.
Får se hur det går för männen i år, skinfrackar, galoscher på lackskorna, knäppta frackar eller annars bara konstigheter. Klart det är alltid lite trist för män för möligheterna är inte så många. Det som gäller är folkdräkt, uniform, mörk kostym eller den klassika fracken. Själv bär jag alltid frack för det är så sällan man har tillfälle för det nu för tiden.

Renny Harlin -92



tisdag 1 december 2009

Semester läsning.

De här böckerna skall jag försöka hinna läsa under semestern.
Den här boken är en ny upplaga och uppdaterad verison av boken med samma namn från -99 skriven av Bernhard Roetzel. En bok med basic råd och info om en mans klassiska klädsel och vård. Jag har haft mcket nytta av den genom åren, allt från hur man klär sig i frack till hur man rakar sig rätt. Ett gott gåvotips till vem som hälst. Flere män borde läsa boken.
Den här boken har jag ännu inte hunnit öppna alls, men den handlar om värdens första och störst dandy George "Beau" Brummell (1778-1840) en sann legend skriven av Jules Barbey d'Aurevilly. För första gången är boken översatt till finska av Antti Nylén som också skrivit förordet. Det skall bli intressant. Försöker återkomma till boken senare.



Den här boken har jag köpt över ett år sedan och läste den halvägs men sen tappade jag bort den bara för att nu hitta den. Boken är skriven av Geneviéve Antoine Dariaux som har jobbat med mode och designat hela sitt aktiva i Paris. Boken är utgavs första gången 1964 och blivit en klassiker. Ett råd, en kvinna klär sig aldrig i krokodilskin efter kl. 17 med undantag för sportkläder, så ni vet. Numera är Madame Dariauxs i 80-årsåldern och lever ett stilla liv i en liten by i södra Frankrike. Och hon är lika elegant som någonsin förr.

Glasögon.

Så var det dags för nya glasögon.
När det ändå är på gång kanske jag borde börja odla tonårsmustascher, det är alltid inne. Det har varit den mest produktiva lediga dagen på jobbet på länge. Sammtal, reseräkningar, betalde också privata räkningar säkert två månader gamla, timlistor, slottsbals klänningförfrågningar, håret klipt och nu till och med lite skrivet på bloggen. Inte dåligt.
Ha det bra.

På herrklubben.



Fafa visar vad han gå för.
Fafa hadde tagit tid åt sig att komma till Gillet för att spela biljard med mig mellan mina jobb. Nästa gång tar vi lunch också, dom tillreder en grym pyttipanna i klubbens kök.

måndag 30 november 2009

På herrklubben.

Första lediga dagen på flere veckor och orkar inte göra något nyttigt, har inte betalat räkningar, inte städat hemma, inte varit till mat butiken, inte tvättat kläder orkar inte äns gå på krog för uppfriskning.
Kom till klubben på en kopp kaffe och skriva mail men det blir bara kaffet.
Men i morgon är det en ny dag med en massa jobb, göra ett förslag om guidning i Böle, betala räkningar, skriva reseräkninngar, lämna in timlistor och få håret klipt inför slottsbalen på söndag.
På tal om slottsbalen har jag inte ännu pröva fracken eller polerat skorna.
Ett par veckor jobb sedan nästan tre veckor semester. På vägen hem går jag vi optikern och hämtar mina nya glasögon.
Det här blev ett konstigt inläg nästan som en butikslista.