lördag 21 november 2009

Hangö plus 9.

Så det blev en vacker lördag och handboll för hela slantten.

Här i vimlet är också Nea med, laget är BK-46.
En stolt farbror i publiken.


Sol, nio grader värme, sandstrand, Hangö i november.


fredag 20 november 2009

Så är det fredag igen.

Har haft en vild vecka med många möten och vilda diskusioner om de mest varierande ämnen. I dag jobbar jag med Tredje statsmakten, Pressiklubi och A-zoom och lite möten i mellan productionerna. Veckans höjdpunkt blir ändå barnenas handbolls turnering i Hangö och över nattningen hos Roope och se familjen för det var alltför länge sedan. Ni skall inte tro att jag har ett ledigt veckoslut för på lördag kväll blir det Lotto och på söndagen blir Arto Nyberg och där emellan blir det fest med vännerna på Beatroot på Robertsgatan.
Nästa veckoslut skall vi viga en biskop i Borgå och vardagara jobbar jag för Radions sinfoniorkester vilket skall bli roligt. Jobbade med orkestern som inspicent 2,5 år i början av årtiondet och lite nu och då sen dess så jag tror det blir en kär återkomst och hoppas det blir mera sammarbete i framtiden också.

Det mest intresantta träffen var ändå på SIS.deli på Kalevegatan, en hel del frågor fick sitt svar. Tack för det.

He ett skönt veckoslut.

tisdag 17 november 2009

En av mina absoluta favoriter.

Annegatan 29.
Inredningen är lite speciel men...
maten är mycket god och billig, här curry och kyckling, ca. 8€. Maten kommer snabbt och är oftast serverad innan man hunnit ta av sig ytter rocken. Personalen är lite kortordig förutom kvinnan som jobbat där så länge jag kan komma ihåg, hon känner alltid igen stamkunderna och vad dom vill äta. Alla där är vänliga. Till efterrätt är det kaffe eller te men för guds skull låt det vara.
Har själv ätit lunch här över tio år, har ingen orsak att byta.

Gå dit och prova!

Det är bara inte mitt ställe.


Vacker fasad,
hyllorna fulla med sötsaker och
en vacker vy mot senatstorget men ändå är det inte mitt ställe. Åt lunch igår här valet var mellan getost sallad, fisksoppa och halstrad sik i yoghurts sås. Mitt val föll på det senast nämnda för jag tycker om fisk och det finns ett behov i mig för att äta lätt och dessutom såg inte fisksoppan vid grann bordet så där jätte hejssan ut heller och sallad ni vet är ju gott men jag tycker om varm mat till lunch så här om hösten.

Om sött är det man är ute efter är Cafe Engel säkert helt rätt ställe men till lunch var det sista gången för mig, ändå har jag givit dom ett par chanser. Finns säkert dom som älskar Cafe Engel men jag är inte en av dom.

Gick längs med Espen och såg att Ben & Jerry's skall öppna en glassbar där, barnena kommer tycka om det.

måndag 16 november 2009

Full fart på 9.

Johan och Karin hade fullt upp under veckoslutet.
Vi hade den bästa av kvällar på lördag, träffade Satu på nian kl. 16 för att äta och ta ett par öl eller så. Om en stund kom Ile från Yle X och gjorde oss sällskap och strax efter två killar från Basso Radio som såg ut som skogshuggare i sina rutiga sjortor. Sällan har jag skrattat så mycket som den kvällen. Efter nian blev det ett par på Kom med vilda diskussioner om musik. Ile kände igen Edmundo Ros wedding samba, full respect, Ile är en Hjälte, svart bälte i musik.
Tack vänner.


Sen till betydligt sorligare stunder, jag började lördag förmiddag med att gå till mode mässan i Böle. Det var det mest konstiga någonsin en massa kräp och litet men stökit område imitten med intresantta Helsinki Design Districts skapelser. En mode visning som var mest pinsam. Det lär ta ännu en tid innan vi lär oss äta med kniv och gaffel.
Det känndes som om alla sinnen skulle ha blivit våldtagna samtidigt. Fy.