lördag 28 november 2009

Mat? Del2.


TONFISK I BURK

Låt tonfisken heldre simma i havet än att sätta den i en plåt burk med underklassig olja.
Igentligen är det inte rätt att göra katt mat av det heller. Skall det vara tonfisk så låt den vara färsk. Fria tonfisken. If you love them set them free eller på en knöl av ris och kalla den sushi.
Amen

Allt som förr i Borgå.

En grå höst dag igen och allt är som vanligt i Borgå, ställa up grejerna, ta lunch på Hanna Marias, inköp på Brunberg, earl gray choklad från lilla choklad fabriken och efter jobbet hoppa i bilen och köra hem.

Så där i teori i alla fall.

När jag kom fram var allting redan färdigt uppsatt, lunchen på Hanna Marias var lika trist som alltid, en stor papperspåse med choklad, marmelad och lakrits från Brunbergs som jag inte tycker om eller äter, och earl gry chokladen var slut.

Det ända som gick som det skulle är att det är en grå dag. Tack för det. Framför ännu genrepet och hemfärden.
Ikväll skall det bli Ronjas avskeds fest för hon skall flytta till Malmö/Göteborg. GO GIRL!

fredag 27 november 2009

Stillikoner. Del 2.


Prince Michael of Kent



Prince of Charles Wales



What to do in London?


Det finns vilda planer på att åka till London i medlet av januari, lite shopping det är ändå rea på gång, en musikal sitter alltid bra, eftermiddags te på Ritz skall det väl också bli får se för det är ganska svårt att få bord om inte bokar i tid.
Vi skall bo hos Hekku, Mikko och Marius i Guildford. Det skall bli spännande att se deras nya hus och Mikko medellade att lokala Puben har god mat och ännu bättre öl. Fredag kväll går vi säkert alla ut och äta tillsammans. Får se.
Väntar mycket på semetern.





Mat? Del1.


Tänkte göra en lista på mat som jag inte helst äter, mest äter jag allting men det finns några undantag som t.ex.


KALVBRÄSS
Bara för att det är helt onödigt och den känns otrevlig i munnen.



torsdag 26 november 2009

Glasögon.




Det blev dags att köpa ny glasögon och de här hittade jag på en optiker på Roban, klassisk 70-tals still. Blev genast stor förtjust i dem så jag köpte dem genast.
Tidigare på dagen gick jag till Nissen i hörnet av Alexanders och centralgatans hörn där jag brukat köpa mina glasögon så har dom rea på gång. Genast jag kommer in fastnar ögonen på ett par som lite udda ut och kollar priset på dem så står det fem euro så jag frågar expediten vad dom kostar med linser så säger hon att fem euro så jag frågar att hur mycket och hon säger fem euro igen och vi gör äffär på dem, får se när dom kommerhur det sedan är, ännu har jag innte betalat något. Där fanns en mängd olika glasögon mellan fem och 55€.
Gå och kolla utbudet.

Stilikoner





Jobbiga dagar.


Har så mycket på gång att bloggen har blivit lite misskött. I morgon är jag i Tavastehus och med god tur har jag tid att skriva. Ikväll blir det lite tv och sen är det sängen som gäller. See ya!


onsdag 25 november 2009

Radions Sinfoniorkester.



Kultturhuset.
Repeterar ny musik för filmen Ollin oppivuodet från 1920.

General repetion i Verkatehdas.

Rso uppträder i Verkatehdas i Tavastehus idag kl. 19 och på nyt i Finlandiahuset på onsdagen den andra december. Det är komponerat ny musik till filmen och leds av Anna-Maria Helsing.
Har jobbat för orkestern den här veckon och det har varit roligt att träffa bekanta och få vara utan headset fem dagar för det är en tid sen.
Lunchen består som vanligt när man reser med Skaba av utbude på olika korvkiosker alltså varmkorv, grilladkorv, stektkorv, stektägg eller hamburgare. Ni förstår vad jag menar, fy fan.
Efter konseren packas allt in i lastbilen och vi kör tillbaka till stan. Det blir några timmar sömn och sen fortsätter jag tilll Borgå över veckoslutet.